Blíží se datum přiznání k DPH. Účetní honí zaměstnance, aby ji dodali všechny účtenky, které za uplynulý měsíc shromáždili. Nakonec, po mnoha urgencích, dostane hromadu papírků, kterými se musí prokousat, aby je mohla zaúčtovat.

Tuto situaci určitě mnozí znají. Pravidelně stresuje všechny – účetní, která má v tomto období spoustu práce, musí ještě upomínat zaměstnance o doklady, zaměstnanci, kteří zoufale přehrabují tašky a peněženky, aby posbírali všechny účty. A následně musí účetní ještě pátrat po doplňujících informacích, aby byla schopna vše správně zaúčtovat. Ale jde to i jinak.

Představete si následující scénář:

  1. Zaměstnanec zaplatí, účtenku vyfotí svým mobilním telefonem, doplní potřebné informace a odešle do systému.
  2. Systém vytěží z účtenky další informace, jako datum nákupu, cenu a dph.
  3. Na konci měsíce schválí doklady nadřízený zaměstnance a účetní dostane přehledně uspořádaný sumář, který obsahuje skeny všech účtenek, včetně potřebných informací.

Vypadá to jednoduše a jednoduché to také opracdu je. S využitím platformy Xeelo je možné snadno vytvořit řešení přesně podle vašich potřeb. A nemusí se jednat jenom o sběr účtenek. Stejně tak je možné automatizovat jakékoli další procesy ve společnosti.